October 21, 2024

Wes och Ethos inleder partnerskap för att möta växande krav på hållbarhetskompetens


Ethos, ledande managementkonsulter inom hållbarhet, och Wes, chefsrekryteringsföretaget med fokus på mångfald, inleder strategiskt partnerskap för att i en gemensam satsning säkerställa kompetensförsörjningen inom hållbarhet till Sveriges näringsliv.


Hållbarhetsfrågor får allt större betydelse för företag i takt med att ny EU-lagstiftning, såsom CSRD, träder i kraft. Många företag står inför utmaningen att rekrytera rätt kompetens inom hållbarhet, och det finns ett tydligt behov av kvalificerade kandidater och kompetenshöjning inom hållbarhetsfrågor.

För att adressera detta har Wes och Ethos inlett ett strategiskt samarbete, där de tillsammans kommer att hjälpa företag att hitta och matcha de bästa kandidaterna för hållbarhetsuppdrag på den svenska marknaden. Ethos, med över 15 års erfarenhet och djupgående expertis inom alla hållbarhetsområden, kommer att definiera kravprofiler för den kompetens som efterfrågas. Wes, med sin rekryteringsexpertis och specialisering inom ledningsnivå och seniora nyckelroller, kommer att matcha dessa profiler med rätt företag.

Partnerskapet syftar även till att fylla kompetensgapet som finns i näringslivet kopplat till hållbarhet genom att komplettera och stärka respektive företags erbjudanden. Genom partnerskapet stärker Ethos sitt erbjudande till sina kunder genom att kunna erbjuda Wes specialistkompetens inom chefsrekrytering, ledarskaps- och strategirådgivning med fokus på DEI (Diversity, Equity, Inclusion), och Wes kan genom Ethos erbjuda sina kunder ett heltäckande erbjudande inom samtliga hållbarhetsområden. Tillsammans ska Ethos och Wes driva förändring och förbereda näringslivet för framtidens hållbarhetsutmaningar.

Om samarbetet säger Malin Lindfors Speace, CEO på Ethos:

— "Hållbarhet är en gemensam resa, där vi måste arbeta med varandra för att lyckas. Genom vårt partnerskap med Wes ser vi fram emot att tillsammans stärka upp kompetensen hos företagen och matcha rätt kompetens med de krav som hållbarhet ställer."

Carolina Engström Lökken, CEO på Wes, säger:

— "Efterfrågan på hållbarhetskompetens ökar kraftigt på ledningsnivå och vi ser att ägare, styrelser och företagsledningar ser detta som en affärskritisk fråga. Utmaningen kan vara att veta vilken hållbarhetskompetens man behöver i rätt skede. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande till nya och existerande kunder genom detta samarbete med Ethos."

För mer information, vänligen kontakta:

Ethos

Anne Eliasson

Chief Operating Officer

anne@ethos.se

Wes    

Carolina Engström Lökken  

Chief Executive Officer

carolina.engstrom@wesgroup.se  

Om Ethos

Ethos är ett av Nordens äldsta och ledande managementkonsultbolag med specialisering på hållbarhet. Bolaget har +35 experter med bred och djup kompetens inom alla hållbarhetsområden, från miljöfrågor till mänskliga rättigheter. Tillsammans kan de lösa bolagens hållbarhetsutmaningar, från strategiska frågor om bolagets hållbarhetsinriktning i styrelserummet till mer operativa frågor om efterlevnad av policy på fabriksgolvet.

Ethos samarbetar med ledningsgrupper och styrelser på medelstora och stora företag samt aktörer inom finansmarknaden världen över. Oavsett om det handlar om att uppfylla lagar såsom CSRD, SFDR, EU Taxonomin eller CSDDD eller att ta nästa strategiska kliv på hållbarhetsresan skräddarsyr Ethos projekt efter kundens unika behov.

Om Wes

Wes vision är ett inkluderande och diversifierat näringsliv där olikheter i kompetens och erfarenhet tas tillvara för att bygga en hållbar framtid. Vi är specialister på att rekrytera ledare till styrelser, ledningar och andra seniora nyckelroller med fokus på mångfald.

Wes erbjuder en innovativ och kvalifikationsbaserad Executive Search-process som breddar urvalet genom att beakta både demografisk mångfald och interna faktorer som personlighet och erfarenhet. Vårt mål är att hjälpa företag bygga professionella och diversifierade ledningar och styrelser. Sedan starten 2011 har vi framgångsrikt rekryterat till hundratals företag och bidragit till ökad mångfald i ledningsgrupper. Wes är sedan 2018 en del av Ogunsen AB som är noterat på First North Stockholm.